6 mei 2015

Heerlijk wandelen

Regelmatig een half uurtje wandelen,  daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van en je geheugen wordt beter. Het is heel goed voor je humeur. En een extra dimensie geeft het wanneer je altijd met iemand samen loopt. Gezellig samen zijn want, Gedeelde smart is halve smart….

In maart 2021 gaan we op
dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur, én bij voldoende aanmeldingen op vrijdag- zaterdagochtend om 11.00 uur wandelen. De afstanden van de routes zijn tussen de 4 en 10 kilometers. Dat is met een gemiddelde conditie goed te doen.

Heerlijk wandelen met je haren in de wind en je neus in de lucht. Voel, ruik, kijk maar vooral beleef van moment tot moment! Tijdens deze training leer te wandelen met aandacht voor je lichaam, gedachten en ademhaling, je krijgt tips en tools. Zo heeft elke wandeling een ander thema, waarmee je thuis kunt oefenen. Het wandelen in de natuur  wordt het zogenaamde “bosbaden” genoemd. Het werkt ontspannen voor lichaam en geest. Je bouwt je concentratie op en je leert even stoppen met ‘denken’. Heerlijk toch?

Het is eigenlijk of tegelijker tijd een mindfulness training. Deze training leert je om met volle vriendelijke aandacht, zonder oordeel en ontspannen in het leven te staan. Goed voor jezelf te zorgen onder alle omstandigheden, We houden het luchtig maar wanneer je regelmatig oefent zal je minder stress ervaren en zal het je leven prettiger maken. Je zult je heerlijk ontspannen voelen.

Wanneer je bij mij een mindfulness training volgt, ontvang je een na de eerste wandeling een massage balletje. Met het balletje kun je kun je jezelf masseren om je hoofd leeg te maken, te ontspannen en je lichaam enigszins in conditie te houden. Want, naast de mindfulness oefeningen en het wandelen, kun je o.a. je voet masseren met het balletje, kan je de stress in je lijf en je hoofd ook reduceren. Het is een goede aanvulling en maakt de training compleet! (Het is trouwens heerlijk om na de wandeling je voeten te masseren en de wandelroute de revue te laten passeren.)

Genoeg van dit alles, kom over de brug en schrijf je vast in. De mindfulness training start in het voorjaar 20-03-2021. Wil je eerder beginnen vraag naar de mogelijkheden.

De training is voor 8 aaneengesloten wekelijkse wandelingen en wordt je aangeboden voor €77,50. Bij deze training ontvang je opdrachten via e-mail of whatsapp, om thuis te oefenen. De laatste “wandeling” wordt afgesloten met een film.

Je kunt een volgende 8 wekelijkse training (mindfulness training 2) volgen om als stimulans met de tools die je hebt gekregen aan de slag te gaan. je maakt ook kennis met nieuwe inzichten.

Dit is een training volgens de richtlijnen van Jon Kabat-Zinn en Thich Nhat Hanh. Ik heb het aangevuld en hoor je zo nu en dan verhaaltjes, quotes, gedichtjes met betrekking op het thema. Spreek je dit aan? Wil je graag mee wandelen, Je kunt inschrijven door een e-mailtje te sturen naar info@frederiekehols.nl
Je ontvangt een e-mailtje met daarin de uitleg van de training, handige tips en de betalingsmogelijkheden.

We maken er een gezellige tijd van! Ik hoop je gauw je te zien!

lieve groet Frederieke

——————————————————————————-

De mindfulness training start in de tweede  week van september 2019

Regelmatig minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt.

Heerlijk wandelen met je haren in de wind en je neus in de lucht. Voel, ruik, kijk maar vooral beleef van moment tot moment! Tijdens deze training leer meditatief wandelen, met aandacht voor je lichaam, gedachten en ademhaling. Je bent lekker actief in de buitenlucht, de natuur. Het werkt ontspannen voor lichaam en geest. Je bouwt je concentratie op en je leert even stoppen met ‘denken’. Daarnaast is het ook gezellig samen zijn

In september gaan we op
dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur
vrijdag- én op zaterdagochtend om 11.00 uur beginnen met nieuwe mindfulness trainingen bij voldoende aanmeldingen.
De training is voor 8 aaneengesloten wekelijkse wandelingen en wordt je aangeboden voor €77,50. Bij deze training krijg je opdrachten om thuis te oefenen. De laatste “wandeling” wordt afgesloten met een film. Je kunt daarop een volgende 8 wekelijkse training (mindfulness training 2) volgen om als stimulans met de tools die je hebt gekregen aan de slag te gaan.

Dit is een training volgens de richtlijnen van Jon Kabat-Zinn en Thich Nhat Hanh.

Korte uitleg van de mindfullness-training

Mindfullness-training Module 1
Met deze training ruim je obstakels op en leer je, beter of anders, om te gaan met de dingen van de dag. Om dat te bewerkstelligen maak je je leefstijl op een “leuke manier” inzichtelijk. Je wordt gestimuleerd je gewoontes, gedachten, patronen onder de loep te nemen.
Je krijgt daarom verschillende opdrachten tijdens het wandelen. Ook zal je thuis elke dag “moeten” oefenen. Dat vergt enige discipline maar ervaring leert dat er je rustiger van wordt. En dat wil je toch?
Acht weken lang gaan we met elkaar aan de slag, verschillende thema’s komen aanbod. We wandelen op verschillende locaties dit wordt je via de mail of een Whatsapp doorgegeven.
Het is belangrijk dat je de hele training van 8 wandelingen volgt, het beste is om dit te doen zonder onderbreking. Je komt dan in een bepaalde flow.
We lopen vaak even in stilte om de opdracht die je tijdens de wandeling krijgt, goed uit te kunnen voeren. Zo wordt je je bewust van lichamelijke sensaties, zintuiglijke waarnemingen en je gedachten. Je wordt gestimuleerd om gewoontes inzichtelijk te maken en mogelijk nieuwe gewoontes aan te leren.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid een proefwandeling mee te maken. Om te ervaren, hoe het is, om in stilte te wandelen, met elkaar. Neem hiervoor contact op voor het maken van een afspraak (info@frederiekehols.nl). Kosten voor deze proefwandeling bedragen €12,50

Laat je inspireren en geef je op via info@frederiekehols.nl

Mindfullness-training Module 2
Je hebt kennis gemaakt met de mindfulness training. Acht weken lang heb je mogen oefenen met het opmerkzaam zijn van je ademhaling, lichaamssensaties en zintuigen. Je hebt kennis opgedaan om bewuster te leven. Je hebt tools gekregen waarmee je aan de slag kunt om bewust in het hier en nu te zijn. Dit werkt stress reducerend.
Voor de ontwikkeling van de (genezende) kracht van mindfulness zul je je moeten blijven inzetten. Het is namelijk niet zomaar aanwijzingen en/of instructies opvolgen. Het is een leerproces van, op een nieuwe, open manier kijken. De instelling, intentie is daarbij bijzonder belangrijk. We gaan er mee aan de slag in de mindfulness training module 2.
Er wordt je een aantal instellingsfactoren aangereikt die we stuk voor stuk gaan behandelen. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met oordelen, geduld en eindeloos opnieuw beginnen?

De nieuwe mindfulness trainingen module 2 gaan weer van start in september 2019

 Ervaring leert dat je er rustig van wordt.

Deze training wordt je voor € 77,50 aangeboden!

Stuur een mailtje voor de exacte data!

Spreek je dit aan? Wil je graag mee wandelen, Je kunt inschrijven door een e-mailtje te sturen naar info@frederiekehols.nl
Je ontvangt een e-mailtje met daarin de uitleg van de training, richtlijnen en de betalingsmogelijkheden.

We maken er een gezellige tijd van!

Ik hoop je te zien! Tot gauw!

Frederieke

Misschien wel aardig om te weten, ik heb vakantie van 23 augustus t/m 8 september. Ik zal de mails daarna beantwoorden.

Dauwtrappen

Vroeg uit de veren op 30 mei, want we gaan dauwtrappen!!
Heerlijk met je haren in de wind en je neus in de lucht. Voel, ruik, kijk maar vooral beleef de wandeling!
We vertrekken om 7.30 uur vanaf de parkeerplaats van de Heemskerkse duinen. Daar zal ik jullie verwelkomen!
Halverwege de wandeling, van ongeveer een uur, ontbijten bij Johanna’s hof! Volop koffie en thee en…… laat je verrassen…….Proef, ruik en sta even stil……..!
De wandeling met ontbijt wordt je aangeboden voor € 20,00.
Spreek je dit aan? Wil je graag mee wandelen, je kunt je inschrijven tot 10 mei door een e-mailtje te sturen naar info@frederiekehols.nl Je ontvangt een e-mailtje met daarin de richtlijnen en de betalingsmogelijkheden. We maken er een gezellige wandeling van! Ik hoop je te zien! Tot gauw!

Hallo lieve wandelaars,

Het nieuwe wandelseizoen is in aantocht! Heerlijk weer wandelen in het bos of aan het strand! Op de website staan de nieuwe trainingen vermeld! Neem een kijkje…….

Om het nieuwe seizoen in te luiden gaan we wandelen door de Heemskerkse – en Castricumse duinen naar “het Ruiterhuys” van Hennie Huisman op 24 augustus. Een leuke gelegenheid om elkaar weer te spreken na zo’n lange tijd!

Daar nemen we de “lunchproeverij”.

Het is dé favoriete lunch van de Ruiterhuysgasten met o.a. diverse soorten kaas, vis- en vleeswaren, een soepje, kroketje en boerenlandbrood. Deze lunch krijg je aangeboden voor € 25, -, inbegrepen 2 consumpties. Wil je meer? Dan is dat voor eigen rekening! De wandeling gaat door bij voldoende deelname. Houd er rekening mee dat het een lange wandeling is! We gaan terug met de bus!

We verzamelen ons op het parkeerterrein bij de duiningang schuin tegenover de Patatoloog om 10.00 uur.

Twijfel niet en geef je op vóór 17 augustus. Net als alle andere keren maken we er iets gezelligs van!

Richtlijnen voor de wandelgroep

 • We verzamelen een kwartier voor aanvang. Verzamelpunt: duiningang schuin tegenover ‘de Patatoloog’, Rijksstraatweg 122a Heemskerk, of anders. Dit wordt bijtijds via de mail kenbaar gemaakt
 • Reken minimaal twee uur voor een wandeling
 • Plan je volgende afspraak ruim na de wandeling, dit voorkomt stress
 • De wandeling gaat altijd door. Alleen bij extreme weersomstandigheden wordt de wandeling geannuleerd
 • Bij verhindering wordt verwacht dat je je minimaal 24 uur van tevoren afmeldt om onnodig wachten te voorkomen. Bij later afmelden wordt de wandeling in rekening gebracht
 • De groep blijft bij elkaar
 • Trek makkelijk zittende kleding aan
 • Zorg bij regenachtig weer voor passende kleding of neem een paraplu mee
 • Neem je je telefoon mee? Zet hem dan op ‘stil’ en gebruik hem alleen in geval van nood
 • Nuttig een kleine maaltijd voor de wandeling, dan zul je er geen hinder van ondervinden
 • Het enige dat je nodig hebt is een duinkaart, een flesje water en schoenen waarop je lekker kunt wandelen.

 Waar wacht je nog op, haal je (wandel)schoenen uit de kast en loop mee!

Meld je aan via info@frederiekehols.nl

Of klik hier om je aan te melden voor de mindfulness-wandelgroep

TIP ter voorkoming van tekenbeet: Zorg gedurende het gehele jaar voor goed bedekkende kleding. Liefst lichtgekleurde kleding waarop de beestjes goed zichtbaar zijn, bij zowel recreatie in bossen, velden en duinen. Blijf op de paden en vermijd het om door struiken en planten te lopen waarop misschien teken zitten te wachten op een gastheer.

Foto’s zijn van de hand van Linda van Zeijl